top of page
Coffee Hearts

OVER DEELCAFÉ BIE DE BUREN

IMG-20230831-WA0048.jpg

WIE ZIJN WE
De initiatiefnemers en oprichters van Bie de Buren zijn Marlon Hage en Joanne de Ridder, allebei import maar inmiddels voelen ze zich al een aantal jaren thuis in Arnemuiden.  Marlon en Joanne misten in het dorp een plek om gezellig met anderen af te spreken of er even tussenuit te kunnen gaan met de kinderen. Na jarenlang dromen, is in februari 2022 de eerste stap gezet om daadwerkelijk te starten met een koffiehuis. Dat heeft geresulteerd in deelcafé Bie de Buren.

WAT DOEN WE PRECIES

Vanaf september 2023 maken we met een enthousiast team van vrijwilligers de beste koffie- en theespecialiteiten, lekkerste taarten en lunches voor onze bezoekers klaar. Dit bieden we aan voor een lage richtprijs, zodat iedereen zich welkom voelt bie ons. Kan je meer of minder betalen, dan mag dat ook!

Daarnaast organiseren we activiteiten, daar kan je meer over lezen op de pagina 'nieuws en activiteiten' op deze site. Met de opbrengst van het koffiehuis ondersteunen we projecten van Zeeuwen in het buitenland. De gedeelde waarde is het ‘delen’: het investeren van tijd, aandacht en middelen in de ander, of dat nu ver weg of dichtbij is.

ONS TEAM

Er zijn heel veel taartenbakkers en mensen die achter de schermen werken voor Bie de Buren, maar onze gastvrouwen en gastheren gaan jullie in het koffiehuis ook ontmoeten. Daarom stellen we hen graag aan je voor:

Over ons
WhatsApp Image 2023-09-06 at 17.09.21.jpeg

Joanne de Ridder

Hoi, ik ben Joanne en samen met Marlon initiatiefnemer van het gezellige koffiehuis Bie de Buren. Na jaren bijbaantjes te hebben gehad in de horeca leek het me heel leuk om zelf iets op te starten in de horeca. Dat ik dit nu doe én daarbij van betekenis ben voor onze dorpsgenoten vind ik echt heel gaaf. Ik drink graag thee en geniet van een lekker stuk taart...koffie laat ik echter aan mij voorbij gaan (maar vind ik wel heel lekker ruiken;)). Verder ben ik moeder van een kleuter, peuter en in verwachting van ons derde kindje. We wonen inmiddels zo'n zes jaar in Arnemuiden en ik kom oorspronkelijk uit Oostkapelle. Daar komen we nog regelmatig om te genieten van het bos en het strand. Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Marlon Hage
Ik ben Marlon en samen met Joanne initiatiefnemer van Bie de Buren. Ik hou enorm van koffie vanwege de smaak, maar ook vanwege het momentje om even rust te pakken tussen de bedrijven door. Ik heb mezelf dus maar een limiet gesteld van maximaal twee keer koffie per dag, anders zou ik de hele dag gezellig naast jullie komen zitten genieten. Ik ben een echte Zeeuwse, trots op Zeeland en het meest in mijn element aan de kust, in alle seizoenen van het jaar. Als moeder van twee kinderen, is het eigenlijk altijd druk, maar voor Bie de Buren maken we tijd. Het is voor mij een droom die uitkomt: Koffie, gezelligheid en daarnaast ook nog iets kunnen betekenen voor anderen. Ik hoop jullie snel Bie ons te zien!

Nadine Wouters

Hoi! Ik ben Nadine (22), vrijwilliger Bie de Buren en zusje van Marlon. Een koffietje drinken is voor mij dat ultieme genietmomentje in de ochtend. En ook leuke horeca plekjes worden regelmatig bezocht. Er bestond dan ook geen twijfel om Bie de Buren aan de slag te gaan als Gastvrouw en af en toe als bakker:) Ik vind het leuk om een praatje te maken met alle bezoekers en lekker actief bezig te zijn. De combinatie van een gezellig plekje, mensen, lekker eten en koffie maakt me blij en ik vind het leuk dat ik Joanne en Marlon een beetje kan ondersteunen bij hun missie voor het goede doel! Zelf ben ik naast koken en bakken graag in de natuur te vinden om te wandelen, sporten, stil genieten of zwemmen:)

WhatsApp Image 2023-10-06 at 15.00.38.jpeg
WhatsApp Image 2023-10-20 at 16.10.20.jpeg
WhatsApp Image 2023-10-27 at 10.55.38.jpeg

Mineke Janse
Ik ben Mineke Janse. Geboren en getogen in Arnemuiden. Dit project van Joanne en Marlon vind ik heel goed. Daarom werk ik mee als bakster en gastvrouw om de saamhorigheid en het omzien naar elkaar in Arnemuiden te bevorderen.

Corrie van Belzen

Hoi, ik ben Corrie van Belzen. Al 43 jaar woonachtig in Arnemuiden. Ik vind het super leuk om gastvrouw te zijn. Gezellig even een praatje maken met de bezoekers of de bestellingen klaarmaken. Een aanwinst voor Arnemuiden!

Thirza Schot

Hoi ik ben THirza, ik ben 12 jaar oud en woon in Middelburg. Na een stagedag vanuit school vond ik het zo leuk, dat ik vrijwilligerswerk bij Bie de Buren ben gaan doen. Ik vind het leuk om contact met mensen te hebben als ik gastvrouw ben. Ik vind het ook leuk om in mijn vrije tijd met vriendinnen af te spreken en leuke dingen te doen.

WhatsApp Image 2023-11-03 at 19.44.41.jpeg
download (6) (1).jpg
WhatsApp Image 2023-12-15 at 14.51.53.jpeg

Betsie van der Heijden

Hallo, ik ben Betsie van der Heijden. Geboren in Aagtekerke. Nu woon ik samen met mijn man weer al 10 jaar in Arnemuiden. Ik vindt het superleuk om mee te helpen als gastvrouw en mensen  bij een " geniet moment " te kunnen helpen.

Nienke Houtekamer

Swen Stokman

Ik ben Swen en zit in de derde klas op het CSW. Ik loop stage Bie de Buren, omdat ik later graag in de horeca wil gaan werken.

bottom of page