top of page
Coffee Hearts

OVER DEELCAFÉ BIE DE BUREN

IMG-20230831-WA0048.jpg

WIE ZIJN WE
De initiatiefnemers en oprichters van Bie de Buren zijn Marlon Hage en Joanne de Ridder, allebei import maar inmiddels voelen ze zich al een aantal jaren thuis in Arnemuiden.  Marlon en Joanne misten in het dorp een plek om gezellig met anderen af te spreken of er even tussenuit te kunnen gaan met de kinderen. Na jarenlang dromen, is in februari 2022 de eerste stap gezet om daadwerkelijk te starten met een koffiehuis. Dat heeft geresulteerd in deelcafé Bie de Buren.

WAT DOEN WE PRECIES

Vanaf september 2023 maken we met een enthousiast team van vrijwilligers de beste koffie- en theespecialiteiten, lekkerste taarten en lunches voor onze bezoekers klaar. Dit bieden we aan voor een lage richtprijs, zodat iedereen zich welkom voelt bie ons. Kan je meer of minder betalen, dan mag dat ook!

Daarnaast organiseren we activiteiten, daar kan je meer over lezen op de pagina 'nieuws en activiteiten' op deze site. Met de opbrengst van het koffiehuis ondersteunen we projecten van Zeeuwen in het buitenland. De gedeelde waarde is het ‘delen’: het investeren van tijd, aandacht en middelen in de ander, of dat nu ver weg of dichtbij is.

Ons team

Samen met meer dan 50 vrijwilligers staan wij twee dagen per week voor je klaar in het koffiehuis. Onze vrijwilligers zijn gastheer of gastvrouw, taartenbakker, helpen mee met de activiteitencommissie of doen onze administratie. Samen zijn we een heel mooi en enthousiast team dat klaar wil staan voor onze buren in Arnemuiden. Op openingsdagen is Joanne, Marlon of Jomien aanwezig, dus hieronder stellen we onszelf graag aan je voor.

Over ons
WhatsApp Image 2023-09-06 at 17.09.21.jpeg
WhatsApp Image 2024-04-10 at 22.28.41.jpeg

Joanne de Ridder

Hoi, ik ben Joanne en samen met Marlon initiatiefnemer van het gezellige koffiehuis Bie de Buren. Na jaren bijbaantjes te hebben gehad in de horeca leek het me heel leuk om zelf iets op te starten in de horeca. Dat ik dit nu doe én daarbij van betekenis ben voor onze dorpsgenoten vind ik echt heel gaaf. Ik drink graag thee en geniet van een lekker stuk taart...koffie laat ik echter aan mij voorbij gaan (maar vind ik wel heel lekker ruiken;)). Verder ben ik moeder van een kleuter, peuter en in verwachting van ons derde kindje. We wonen inmiddels zo'n zes jaar in Arnemuiden en ik kom oorspronkelijk uit Oostkapelle. Daar komen we nog regelmatig om te genieten van het bos en het strand. Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Marlon Hage
Ik ben Marlon en samen met Joanne initiatiefnemer van Bie de Buren. Ik hou enorm van koffie vanwege de smaak, maar ook vanwege het momentje om even rust te pakken tussen de bedrijven door. Ik heb mezelf dus maar een limiet gesteld van maximaal twee keer koffie per dag, anders zou ik de hele dag gezellig naast jullie komen zitten genieten. Ik ben een echte Zeeuwse, trots op Zeeland en het meest in mijn element aan de kust, in alle seizoenen van het jaar. Als moeder van twee kinderen, is het eigenlijk altijd druk, maar voor Bie de Buren maken we tijd. Het is voor mij een droom die uitkomt: Koffie, gezelligheid en daarnaast ook nog iets kunnen betekenen voor anderen. Ik hoop jullie snel Bie ons te zien!

Jomien van Eenennaam

Ik woon op het mooiste plekje van Walcheren in Hoogelande, dat hoort bij Grijpskerke. Daar geboren, grootgebracht, getrouwd en 2 kinderen gekregen. Hoop er nog vele jaren te genieten van een prachtig wijds uitzicht en rust. Ben door Marlon gestrikt voor het bestuur van Bie de Buren. Marlon heeft 10 jaar bij ons gewerkt op onze zuivelboerderij -winkel. De rollen zijn nu omgedraaid. Ik kan nu bijspringen om als gastvrouw mee te draaien en mee te denken. Een leuke uitdaging en het geeft voldoening om te zien hoe ze dit opgezet hebben en draaiende houden met alle vrijwilligers. En de komende tijd vervang ik Joanne tijdens haar zwangerschapsverlof, dus zullen jullie mij wat vaker zien. Tot ziens allemaal 'Bie de Buren!

bottom of page