top of page

ONZE MISSIE


De ultieme drijfveer van Bie de Buren is de wens om 'een goede buur' te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. En hoe wordt je een goede buur? Volgens ons is dat vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen en contacten aangaan met mensen in nood verder weg.  'Delen dichtbij' en 'delen ver weg' noemen we dat.

Delen dichtbij

Een warm welkom, oprechte aandacht, écht goede koffie van onze baristas, dagverse taarten, overheerlijke lunches en mooie activiteiten. We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Arnemuiden zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omziet.

We hopen dat...
 

... het gezin dat elke cent om moet draaien eens gezellig buiten de deur kan gaan lunchen, omdat je bij ons mag betalen  wat je kan missen


... de jonge moeder die worstelt in het moederschap herkenning vindt bij andere moeders en zich minder eenzaam voelt

... de man die veel thuis zit weer zin in de dag krijgt, omdat hij vrijwilligerswerk in het Deelcafé kan gaan doen

... de oudere die hulp nodig heeft met boodschappen doen, hulp krijgt, omdat zij haar hulpvraag op ons prikbord heeft gedeeld

Delen ver weg
Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is Bie de Buren ook gefocust op 'delen ver weg': de winst van Bie de Buren komt namelijk ten goede aan een project van 'Zeeuwen ver weg'. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben. 

bottom of page