top of page

DELEN VER WEG

De winst van Deelcafé Bie de Buren komt ten goede aan projecten van Zeeuwen ver weg. Met het kopen van een kop thee, overheerlijke latte of verse taart draag je dus direct bij aan deze projecten!

Ben je zelf betrokken bij een project, of ken je mensen die beslist eens onder onze aandacht zouden moeten komen? Loop dan eens bie ons binnen of neem contact met ons op via info@biedeburen.nl.

VEREISTEN

Het project bevindt zich niet in Nederland

Het project is erop gericht om praktisch te delen

Er is communicatie mogelijk met de projectleiders

Het project wordt gerund door Erremuenaers of Zeeuwen

We willen bij het toekennen van een gift juist ook investeren in het opbouwen van een relatie, zodat we onze gasten op de hoogte kunnen houden van de projecten en de vorderingen. Zo kunnen we laten zien hoe mooi en waardevol de projecten zijn wereldwijd, en kan iedereen in Arnemuiden erdoor geïnspireerd worden. Daarvoor moet je denken aan een kort voorstel stukje op de website een kleine presentatie en enkele berichten het jaar door. Uiteraard in goed overleg, maar overweeg bij je aanvraag wel of het mogelijk is hier aan bij te dragen, dat vinden we erg belangrijk. 

HUIDIG PROJECT - Glimlach van Hoop
Familie van Belzen in Brazilië

De eerste pijlen van hoop zijn gericht op de Braziliaanse stad Niteroí. Ondanks relatieve welvaart bij een deel van de bevolking, heeft een aanzienlijk deel moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen. Daar komt bij dat juist dit deel van de bevolking dagelijks de gevolgen merkt van matige educatieve en sociale voorzieningen en de aanwezigheid van bende- en politiegeweld. 

 

Glimlach van hoop voert al haar werkzaamheden uit in afhankelijkheid van en tot eer van God; dit doet zij voor Niteroí in nauwe samenwerking met de familie Van Belzen. Dit gezin bestaat uit vader Jozias, moeder Martha en de kinderen Faith, Honor en Blessing. De stichting maakt het mogelijk dat de familie Van Belzen sinds begin 2023 haar missionaire werkzaamheden in Niteroí kon starten. Dit doet de stichting door financiële (en indirect praktische) middelen beschikbaar te stellen ten behoeve van het project Casa do Oleiro. 

 

Via Casa do Oleiro organiseren Jozias en Martha verschillende activiteiten en projecten, primair gericht op kinderen, tieners en hun gezinnen uit de aangrenzende sloppenwijken. De hulp bestaat onder meer uit het geven van (Bijbels) onderwijs, psychologische zorg, eten en kleding. Casa do Oleiro ontvangt geen overheidssubsidie, waardoor het volledig afhankelijk is van giften. Wij zijn dan ook ontzettend blij en dankbaar dat Glimlach van hoop het nieuwste project is van Deelcafé Bie de Buren.

cropped-logo-Glimlach-van-hoop-768x397.jpg
bottom of page