top of page

Fondsen

Deelcafé Bie de Buren kan alleen bestaan door giften van sponsoren, vrienden, subsidies en ook fondsen. In de aanloop naar het openen van het koffiehuis, hebben een aantal fondsen een donatie gedaan. Hiermee is de inrichting en verwarming van het pand gekocht. 

Daarnaast hebben het Oranje Fonds en de gemeente Middelburg een donatie en subsidie gegeven voor de maandelijkse vaste lasten. Hierdoor kunnen we onze koffie, thee, taart en lunch aanbieden voor een lage prijs en kunnen we een mooie ontmoetingsplek creëren aan de Markt.

OranjeFonds_logo_RGB_excl_payoff.jpg

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zetten zij zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. 

Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk.

www.oranjefonds.nl

De Haëlla Stichting helpt om idealen van bevlogen mensen te verwezenlijken. Mensen die iets willen doen voor anderen, of voor het milieu. We luisteren en denken mee, en kunnen helpen met de financiering.

 

Het gaat om kleinschalige kansrijke projecten die een startkapitaaltje nodig hebben om slagkracht te ontwikkelen. ‘Kiemen’ die anderen helpen en inspireren. Vernieuwende projecten die zich nog moeten bewijzen en voor andere fondsen misschien te risicovol zijn. 

www.haella.nl

cropped-haella-logo-500px.png
logo-pc-jpg-web-vsbfonds-pay-off-web.jpg

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken.

 

Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar.

Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

www.vsbfonds.nl

download (4).jpg

De gemeente Middelburg heeft een subsidieregeling voor het sociaal domein. Wanneer je organisatie voldoet aan een aantal beleidsregels, kan je een jaarlijkse subsidie aanvragen. De gemeente beoordeelt in het najaar of je een subsidie ontvangt voor het komende jaar.

www.middelburg.nl

bottom of page