top of page

ALGEMENE RICHTLIJNEN VRIJWILLIGERS

 

Vrijwilliger Bie de Buren zijn is een vak apart, in de meest positieve zin van het woord. Bij ons gaat het namelijk niet 'alleen' om koffie schenken, klussen of activiteiten organiseren. We zijn met z'n allen namelijk op ​missie en dat blijkt ook uit de manier waarop we omgaan met onze vrijwilligers.

Om te beginnen zijn onze vrijwilligers niet zomaar vrijwilligers.  We vormen met elkaar Bie de Buren, en delen dezelfde droom

Los van de specifieke taken die we als vrijwilliger uitvoeren, geloven we dat we die taken uitvoeren op een manier die voor iedereen gelijk is. Om die reden hebben we het volgende statement opgesteld, wat goed verwoord hoe wij invulling geven aan onze taken :

1)
We gaan liefdevol en respectvol met elkaar, gasten, leveranciers en alle andere relaties om. We proberen om het beste in de ander én het beste in onszelf naar boven te halen.
 

2)
We zijn leergierig en ons ervan bewust dat we nog een hoop te leren hebben. Successen vieren we met z'n allen uitbundig. Fouten maken hoort erbij, we zijn er niet bang voor, maar grijpen fouten aan om Bie de Buren weer een stukje beter te maken.
 

3)
We zijn transparant en eerlijk. Zowel persoonlijk, als financieel en relationeel. Als er dingen goed gaan, maar ook als er dingen mis gaan. Als er dingen mis gaan communiceren we helder, zodat er zo snel mogelijk een goede oplossing kan komen.
 

4)
We zijn ambitieus, zowel in de kwaliteit van tijd en aandacht die we geven, als de koffie, thee en het voedsel dat we bereiden of welke andere taak we dan ook uitvoeren. Hebben we een nieuw idee, dan delen we dat omdat we weten dat dit van harte welkom is.
 

5)
We zijn een bruisende groep enthousiastelingen en hebben het beste met elkaar en onze gasten voor . Als we negativiteit bespeuren dan grijpen we op een creatieve, verrassende, liefdevolle en humoristische wijze in. 

6)
We zijn betrouwbaar en stipt, 'ondanks' dat we vrijwilligers zijn. We begrijpen dat de missie van Bie de Buren alleen behaald kan worden als iedereen z'n stinkende best doet. 

7)
We proberen actief nieuwe contacten te leggen en aan te gaan. Onbekende bezoekers krijgen een warm welkom en worden indien gewenst nader betrokken Bie de Buren.
 

8)
We zijn ambassadeurs, kennen de missie van Bie de Buren, staan daar achter en weten die missie uit te leggen aan buitenstaanders.

Oftewel : we willen in alle activiteiten die we uitvoeren als 'vrijwilliger' een goede buur zijn!
 

Meer informatie over vrijwilliger worden? Neem contact met ons op!

bottom of page